Huomenna meidän seikkailu alkaa.

Pendolino lähtee täältä Helsinkiä kohti jo ennen aamu seitsemää. Ennen puolta päivää treffataan Stadin steissillä meiän Marika ja käydään sen valitsemassa ravintolassa syömässä jotain ihania herkkuja. Sitten Finnairin bussilla Helsinki-Vantaan lentokentälle, jossa tavataan ensimmäistä kertaa meidän tulevat matkakumppanit ja opiskelijakollegat. Kiinan maalle meidän pitäisi laskeutua kahdeksan tunnin lennon jälkeen, sinivalkoisien siipien saattelemina kello 1:10 Suomen aikaa ja 7:10 paikallista aikaa. Muikeaa jetlägiä siis tiedossa.

Jarkko on tainnut ottaa tämän kaiken paljon lungimmin, mutta minulla on takana todella ristiriitaisten tunteiden viikko. Viime viikolla olin niin stressissä, että kärsin migreenistä päivittäin. Perjantaina mentiin kotikoteihin. Siellä alkoi valju olo, armoton väsymys, vilu, oksetus ja itkun pidättely. Mielessä oli vain se, kuinka paljon helpompaa olisi jäädä Suomeen ja kutoa koko syksy villasukkia kotisohvalla. Voin kertoa, että oravanpyörästä karkaaminen on tällaiselle kotihiirelle paljon vaikeampaa kuin kuvittelin.

Aloin kuitenkin sparrata itseäni iltalenkeilläni. Kuuntelin täysillä Eminemin Lose Yourselfiä ja Mötley Crüen If I Die Tomorrow-biisiä, hölkkäsin ja tein samalla Rocky Balboa henkisiä liikkeitä. Vain harmaa college-huppari puuttui. Nyt olenkin ollut jo pari päivää ihan hyvillä fiiliksillä, mitä nyt Inkku-mummu ja äiti "vähän" mua itketti eilen kotipuolesta lähtiessäni. Ja tietenkin pikkuveljien hyvästely oli tosi kova paikka (Patrik: "Kerro sitten sille Jarkolle, että millon haluat pois sieltä Kiinasta. Onko siellä Kiinassa kalentereita, että tiiät millon on joulu? Tuo sitten mulle taistelijasirkka.")  Nyt hyvästelyitkut on kuitenkin jo vaihtuneet positiiviseen matkajännitykseen. 

Tänään oli mahtavaa herätä aurinkoiseen, tuuliseen, raikkaaseen ja suomalaiseen syysaamuun ja alkaa hoitaa asioita. Ehdin jopa jututtaa täällä koulussa kiinalaista vaihto-opiskelijaa, joka oli kovasti mielissään ja taputti kuullessaan meidän matkasta hänen kotimaahansa. Posti on käännetty, laskut on maksettu, joululehtien tilaaminen nakitettu äitille ja iskälle, pyykkiä pesty, petivaatteet on tuulettumassa ja matkalaukutkin on hiomista vailla valmiina lähtöön. Huomenna meidän seikkailu alkaa. Yhtään en tiedä mitä odottaa, mutta reippain mielin olen lähdössä ottamaan selvää. Kiitokset perheille, mummulle, Annelle, Siukulle, Leenalle, Lauralle ja kaikille muille tsempistä ja hyvän matkan toivotuksista! Tästä se lähtee.

-Riikka

P.S. Me tilattiin matkalukemiseksi Kiinan historiaa hieman kriittisestikin kuvaavia teoksia. Paljostako vetoa, että minun tuurilla ne takavarikoidaan meiltä viimeistään siellä päässä ruumiintarkastuksen jälkeen?

P.P.S. Ninon TÄYTYY voittaa BB